ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Σημαντικοί επιχειρηματίες στο «CAREER DAYS 2014»

Newsroom Newsroom

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Σημαντικοί επιχειρηματίες στο «CAREER DAYS 2014»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επιφανείς και πετυχημένοι επιχειρηματίες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δίνοντας δυναμικό «παρών» στον θεσμό των ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ -Career Days του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που πρώτο καθιέρωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στα πρότυπα των ξένων Πανεπιστημίων.

Ο Πρόεδρος της Folli Follie group Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο Πρόεδρος της Farmathen Βασίλης Κάτσος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο Ιδρυτής της καινοτόμου ιδέας ERGON Θωμάς Δούζης, αλλά και οι διοικήσεις των κορυφαίων ελληνικών εταιριών SKAG και EΨΑ, είναι μερικοί μόνο από τους επιχειρηματίες που κλήθηκαν να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής στους τελειόφοιτους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στις εισηγήσεις τους κορυφαίοι managers, κατονόμασαν τους κλάδους σπουδών που θα κερδίσουν έδαφος στα προσεχή χρόνια και τόνισαν το προφίλ του επαγγελματία της επόμενης γενιάς προκειμένου να δώσουν στα νέα παιδιά που ετοιμάζονται να βγουν στον επαγγελματικό στίβο, το στίγμα τους για την νέα εποχή της οικονομίας και τις εξελίξεις που αναμένονται. Δεν έλειψαν όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις καθώς οι επαγγελματίες βρέθηκαν μπροστά σε εξαιρετικές διπλωματικές εργασίες τελειοφοίτων σπουδαστών που τους έδωσαν το ερέθισμα να τους προτείνουν επαγγελματικές συνεργασίες σε επίδοξους start-upers. Αίσθηση έκαναν τελειόφοιτοι σπουδαστές του Τμήματος Marketing που παρουσίασαν τη διπλωματική τους εργασία με θέμα «αρώματα με αίσθηση Ελλάδας» που παρουσίασαν στους εκπροσώπους των εταιριών.

Ο Πρόεδρος του IEK AKMH, κος Κων/νος Ροδόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη των ημερών σταδιοδρομίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία της υφηλίου είναι γεμάτη από περιόδους ύφεσης και ανάκαμψης των οικονομιών. Την ύφεση διαδέχεται πάντα η ανάκαμψη και αυτό είναι μονόδρομος. Και νέες επενδύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν, αλλά και ελληνικές εταιρίες θα διαπρέψουν σε εξαγωγές. Η μεγαλύτερη επένδυση σε καιρούς κρίσης ήταν, είναι πάντα η σωστή εκπαίδευση. Συνεχίζουμε σταθερά να φέρνουμε κοντά στους αποφοίτους μας πρότυπα επιχειρηματιών που αντιστέκονται στις αρνητικές προσδοκίες, βλέπουν ευκαιρίες μέσα στην κρίση και συνεχίζουν να επενδύουν και σε ιδέες και σε ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους που οραματίζονται ένα μέλλον ως παραγωγικό δυναμικό της χώρας που γεννήθηκαν, να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη των στόχων τους και να τους βλέπουμε να διαπρέπουν. Και είμαι ευτυχής που σήμερα αναγνωρίζω στα πρόσωπα φιλόδοξων και νέων επαγγελματιών τη θέληση της επιτυχίας.»

Oι ημέρες σταδιοδρομίας διήρκησαν μία ολόκληρη εβδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, ομιλίες, εισηγήσεις διευθυντών μεγάλων εταιριών, παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών και projects τελειοφοίτων, προσωπικές συνεντεύξεις σπουδαστών με υπευθύνους προσωπικού των εταιριών που συμμετείχαν στον ετήσιο θεσμό, αλλά και πετυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες που έκαναν αίσθηση τα τελευταία χρόνια από μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες.

Στα CAREER DAYS 2014 ενδεικτικά συμμετείχαν οι εταιρίες, ΚΕΕΛΠΝO-Υπ.Υγείας, NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ, VITEX, SIEMENS HELLAS, ΠΛΑΙΣΙΟ, SEPHORA, THE NEWTONS LABORATORY, ATTΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΙNG ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, , CARRIER, SIEMENS, KOSMOCAR, ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΚUBER S.A. ΜEDIA SATURN, MANPOWER κ.ά.

H εκδήλωση σηματοδοτήθηκε από την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης TQUK που εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Κύπρο από την ENOROS CONSULTΙNG στην παροχή της σημαντικότατης βρετανικής πιστοποίησης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε σπουδαστές και φοιτητές όλων των βαθμίδων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα πιστοποίησης θα προσφέρεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων που εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει ο Όμιλος ΑΚΜΗ για την ενίσχυση του βιογραφικού των σπουδαστών του.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Σημαντικοί επιχειρηματίες στο «CAREER DAYS 2014»
01
ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Σημαντικοί επιχειρηματίες στο «CAREER DAYS 2014»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved