ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό του Μαζιώτη

Ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό του Μαζιώτη

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. Ρούπα και συνεργοί του τρομοκράτη

-«Φύλλο και φτερό» το κρησφύγετο στο Μαρούσι

-Οι μεταμφιέσεις, οι κινήσεις και η σύλληψη

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι με αστυνομικούς, νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, τόσο για τη δράση του ίδιου, όσο και συνεργών του, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο τρομοκράτης φαίνεται πως εδώ και δύο χρόνια είχε βρει «καταφύγιο» με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους σε διαμέρισμα που εντοπίστηκε στο Μαρούσι, στην οδό Υψηλάντου 27. Μάλιστα, ήταν γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε πάντα μεταμφιεσμένος φορώντας περούκα, ενώ η σύντροφός του, ξανθιά πλέον, δεν αποχωριζόταν ποτέ τα γυαλιά της.

Οι Αρχές εξετάζουν αν το διαμέρισμα είχε συμβόλαιο ενοικίασης ή αν είχε ενοικιαστεί προφορικά χωρίς συμβόλαιο.

Ψάχνουν για δεύτερο σπίτι της οικογένειας

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τώρα, έχουν μπει τόσο η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, όσο δύο υπαρχηγοί του.

Πάνοπλοι αστυνομικοί «χτενίζουν» Αττική, Φθιώτιδα και κεντρική Πελοπόννησο, σε έναν αγώνα δρόμου για να τελειώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες την ιστορία «Επαναστατικός Αγώνας».

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι, για να εντοπίσουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Σκοπός είναι να ταυτοποιηθούν, αν βρεθούν, νέα στοιχεία, που θα δείξουν ποιοι μπαινόβγαιναν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Μαρούσι και θα ανοίξουν νέα μονοπάτια στις έρευνες.

Οι έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής

Αμέσως, μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία.
Ήδη μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, κλιμάκια της Υπηρεσίας με πάνοπλους αστυνομικούς κάνουν εφόδους σε:

- Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο πατρικό της Πόλας Ρούπα, όπου έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και προσήγαγαν τη μητέρα και την αδερφή της 45χρονης καταζητούμενης.

- Φθιώτιδα, σε σπίτι που φέρεται να σχετίζεται με τον 35χρονο Γ.Π. δεξί χέρι του Μαζιώτη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Π. εμπλέκεται στην απαγωγή του Γιώργου Μυλώνα.
- Στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, προκειμένου να εντοπίσουν διαμέρισμα που ενδεχομένως κρύβει οπλισμό η οργάνωση.

- Σε Μαραθώνα και Γραμματικό, όπου φέρεται να υπήρχε σπίτι, μέσα στο οποίο κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα-«βόμβες» σε χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

- Σε πόλεις της Πελοποννήσου, που φέρεται να αποτελούσαν τα εφαλτήρια για τις ληστείες της οργάνωσης.

Συνεργός του Μαζιώτη εμπλέκεται στην απαγωγή Μυλωνά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος Γ.Π. συνεργός του Μαζιώτη, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής ένταλμα σύλληψης, καθώς εμπλέκεται στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα της Ακράτας το 2012 και σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα το 2013, βρίσκεται πίσω και από την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, το 2008. Μία απαγωγή την οποία οργάνωσε, ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, ο 35χρονος, το "δεξί χέρι" του τρομοκράτη, είναι το άτομο που κατηγορείται ότι έκλεψε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ερήμην, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Η εμπλοκή του 35χρονου, τόσο στις ληστείες, όπου "πρωταγωνιστούσε" ο Μαζιώτης, όσο και στην απαγωγή που οργάνωσε ο Παλαιοκώστας αποδεικνύει τη διασύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:

Γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης

Ένταλμα σύλληψης για συνεργό του Νίκου Μαζιώτη

Μαζιώτης: Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)