ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Τι συμβαίνει με την καταβολή των δόσεων;

Κοινωνικό μέρισμα: Τι συμβαίνει με την καταβολή των δόσεων;

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να πάρουν τη δόση του κοινωνικού μερίσματος, όσοι το δικαιούνται και δεν το έλαβαν την Παρασκευή, 11 Ιουλίου.

Η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου προβλέπει ότι οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα βάσει των νέων κριτηρίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2014 θα πάρουν το επίδομα τέλος Ιουλίου

Στις 11 Ιουλίου μπήκαν τα πρώτα μερίσματα, ωστόσο είναι πολλοί οι πολίτες που περίμεναν να δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να «ανεβαίνει», αλλά στο τέλος απογοητεύτηκαν. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από την υπουργική απόφαση που προαναφέραμε.

Για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014. Για τις λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός τουρισμός: Τι πρέπει να προσέξετε για να κάνετε δωρεάν διακοπές

Εφορία: Πληρωμή φόρων σε 12 μηνιαίες δόσεις