Δεν κινδυνεύει το εφάπαξ των ενστόλων λέει η κυβέρνηση

Newsroom Newsroom

Δεν κινδυνεύει το εφάπαξ των ενστόλων λέει η κυβέρνηση

«Δεν θα έχουν πρόβλημα όσοι έχουν θεμελιώσει», ξεκαθαρίζουν ΥΕΘΑ και υπουργείο Εργασίας

Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έχε προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν πως τα εφάπαξ των ενστόλων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν κινδυνεύουν, αλλά οι νέοι θα βγουν στη σύνταξη με τους ίδιους όρους που θα είναι και οι υπόλοιποι.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με ανακοίνωση του υπουργείου του υποστηρίζει ότι η λύση θα δοθεί με ειδική ρήτρα, η οποία θα μειώνει σταδιακώς και σε μικρότερο ποσοστό το εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Πρόκειται για τη λεγόμενη «ρήτρα του αξιόμαχου» που θα εφαρμόζεται στο συντελεστή βιωσιμότητος, «μία ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των ΕΔ και των ΣΑ, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι "τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη", προσθέτοντας ότι "διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές".

Διαβάστε επίσης:

Σκρέκας: «Δεν κόβεται το εφάπαξ των ενστόλων»

Εφάπαξ στρατιωτικών: Στα «κάγκελα» και την... πόρτα της εξόδου οι ένστολοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved