ΕΛΛΑΔΑ

ΒΕΘ: Να μην καταργηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο

ΒΕΘ: Να μην καταργηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο

Αντίθετο στο ενδεχόμενο κατάργησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη

Την αντίθεσή του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στην πρόθεση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, για κατάργηση της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

Η άποψη ότι δεν υπάρχει εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον δεν δικαιολογείται και δεν συνάδει με τις ζωτικές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή δημοσίου συμφέροντος, εδώ και 40 χρόνια σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η διακοπή της σύνδεσης και η απομόνωση των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου από το κύριο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας τη Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και τη μετακίνηση πολιτών, επιχειρηματιών από και προς τη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια τόνωσης της τουριστικής και εμπορικής κίνησης των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα επιμελητήρια και οι φορείς της Θεσσαλονίκης με τους αντίστοιχους φορείς των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος