ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Συνελήφθη 55χρονος για κακοποίηση ζώου

Εύβοια: Συνελήφθη 55χρονος για κακοποίηση ζώου

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 55χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Αιδηψό Ευβοίας για κακοποίηση ζώου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία τριών ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ότι το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ο 55χρονος κακοποίησε βάναυσα μία γάτα, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές, σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981, όπως ισχύουν σήμερα.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρησαν να περάσουν με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι κινητά σε φυλακές