ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες οι διαμαρτυρόμενοι γονείς για το «ψαλίδι» στους παιδικούς σταθμούς

Χιλιάδες οι διαμαρτυρόμενοι γονείς για το «ψαλίδι» στους παιδικούς σταθμούς

Ξεχειλίζει η οργή των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός παιδικών σταθμών τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες.


22.700 νήπια δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς το επόμενο έτος, παρά τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει.

Οι γονείς, ωστόσο, δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και δημιούργησαν ψήφισμα στην ιστοσελίδα avaaz.org, όπου ζητούν την άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων παιδιών.

Συγκεκριμένα η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει:

«Μετά την δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων χθες 31/08/2014 ωφελούμενων και μη παιδιών θέλουμε να δηλώσουμε την ένσταση μας ως προς αυτά.

Δηλώσατε ότι υπάρχουν χρήματα για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων, δηλαδή για 89642 θέσεις. Βάσει των αποτελεσμάτων καλύπτονται μόνο 74912 θέσεις, όταν οι έγκυρες αιτήσεις παιδιών είναι 97629. 14730 θέσεις έμειναν κενές καθώς δεν επιλέχθηκαν από τις μητέρες, ενώ παράλληλα σχεδόν 23000 παιδιά είναι εκτός παιδικών σταθμών. Επομένως τα χρήματα που αντιστοιχούν στις κενές θέσεις μένουν αδιάθετα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

* Άρση του περιορισμού του ποσοστού 70% και δυνατότητα αύξησης των θέσεων των σταθμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
* Άμεση απορρόφηση επιλαχόντων παιδιών μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων χρημάτων.
* Να μπουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς ώστε να μη μείνουν οι μητέρες άνεργες.»
Μέχρι στιγμής στο κάλεσμα τους έχουν ανταποκριθεί 1354 άνθρωποι, που έχουν υπογράψει το ψήφισμα, με τον αριθμό ν αυξάνεται συνεχώς.

Αν θέλετε να ψηφίσετε και εσείς μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα avaaz.org.

Διαβάστε επίσης:

«Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, μένουν έξω από την προσχολική αγωγή»