ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τα... ερείπια των ολυμπιακών ακινήτων!

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τα... ερείπια των ολυμπιακών ακινήτων!

Ποινικά υπόλογος για «απιστία» σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Κωνσταντίνος Ματάλας, ενώ με παράλληλη εισαγγελική εντολή ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του διαδόχου του στο «τιμόνι» και νυν βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη προκειμένου να ασκηθεί και σε βάρος του ποινική δίωξη. Ήδη η σχετική δικογραφία πήρε το… δρόμο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμενίτης είναι κουμπάρος του Α. Σαμαρά ενώ με τη δράση του έχε απασχολήσει πολλές φορές τις τοπικές Αρχές της Πέλλας.

Κατόπιν πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου πρόεκυψαν ποινικές ευθύνες για τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση με συνέπεια οι περισσότερες από αυτές να ρημάξουν.

Διαβάστε επίσης:

«Ξύπνησε» ο Ανδριανός και η ΓΓΑ μετά τον παγκόσμιο σάλο για τα ολυμπιακά ακίνητα

Mirror: Αθήνα 2004 - Οι εγκαταστάσεις 10 χρόνια μετά (pics)