ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής της χωματερής στο Γραμματικό Αττικής

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής της χωματερής στο Γραμματικό Αττικής

Κανονικά και με τη... βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεχιστούν τα έργα κατασκευής της χωματερής (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων) στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού Αττικής.

Οι δικαστές αφού έλαβαν υπόψη τους τεχνική έκθεση καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που χρησιμοποίησε «σύστημα γεωγραφικής πληροφορίας» (ηλεκτρονική ψηφιακή τεχνολογία) και γνωμοδότηση του ειδικού γραμματέα υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ρέμα στην επίμαχη περιοχή.

Κατόπιν αυτού με δύο αποφάσεις (3561 και 3562/2014) κρίθηκε ότι από τις εν λόγω μελέτες «διαπιστώνεται τεκμηριωμένα η απουσία ρέματος στην επίμαχη περιοχή, καθώς και η μη υδατοπερατότητα του εδάφους».

Έτσι, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος του τμήματος, η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια, η σύμβουλος Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου) αποφάνθηκε ότι «δεν ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, ούτε υπήρχε η υποχρέωση της διοίκησης να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, πέραν όσων έχουν ληφθεί».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει ο Δήμος Μαραθώνα, κάτοικοι, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής ζητώντας να ακυρωθούν διάφορες αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλων αρμοδίων φορέων. Τελικά οι προσφυγές απορρίφθηκαν με το Δικαστήριο να επιδικάζει δικαστικά έξοδα 460 ευρώ για κάθε προσφυγή.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό – Δείτε την αναλυτική πρόγνωση