ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πέτρου Ράλλη για την οδική ασφάλεια (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πέτρου Ράλλη για την οδική ασφάλεια (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα (22/10/2014) ο σύλλογος "ΣΟΣΤΕ" στην Πέτρου Ράλλη, εκεί που πριν μερικές ημέρες έγινε το φοβερό δυστύχημα με τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες,όταν Ι.Χ. μάρκας Smart έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε διερχόμενους περαστικούς.

Ο σύλλογος καλεί ποδηλάτισσες και ποδηλάτες «που ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων» στο Σύνταγμα για να μεταβούν στην Πέτρου Ράλλη.

Στη διαμαρτυρία παρευρέθη και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

rena

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο δράστης του συγκεκριμένου τροχαίου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και τα θύματα δεν ήταν ούτε τα πρώτα, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία» αναφέρει ο σύλλογος, τα μέλη του οποίου -κατά βάση συγγενείς θυμάτων από τροχαία- καλούν «όλους όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων να συναντηθούμε εκεί, στον τόπο του εγκλήματος.

Για να τιμήσουμε τους τρεις αυτούς συνανθρώπους μας και να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους.

Για να δηλώσουμε πως δεν θα παραμένουμε πια θεατές του δικού μας θανάτου.

Για να απαιτήσουμε τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και την αυστηρή επιτήρησή τους.

Ενώ σε διεθνές επίπεδο στη μία μετά την άλλη χώρα τα όρια ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές περιορίζονται στα 30 χλμ/ώρα, στην Αθήνα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν όρια όπως 90 χλμ/ώρα στη Συγγρού, 70 χλμ/ώρα στην Κηφισίας, 60 χλμ/ώρα στην Αθηνών κλπ, όρια που και αυτά ακόμα δεν τηρούνται και δεν επιτηρούνται από κανένα.

Απόλυτα φυσιολογικό θεωρείται και το να κατέχει η χώρα μας την πρώτη θέση σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη και η πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού στο ελληνικό οδικό δίκτυο να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Φτάνει πια η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον ‘πόλεμο της ασφάλτου’. Δεν συμμετέχουμε σε κανένα πόλεμο στην άσφαλτο, ούτε τον κηρύξαμε σε κανέναν!

Αυτό που συνέβη στην Πέτρου Ράλλη, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδότη, κυνηγητό ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας (όπου τα πεζοδρόμια και μία λωρίδα έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο) είναι κάτι που το έχει δει ο καθένας. Κι αν αυτό μαθεύτηκε, είναι απλά γιατί συνέβη να είναι πολύνεκρο. Πέντε θύματα ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο, αποτελούν είδηση. Πέντε θύματα σε διαφορετικά σημεία, όχι.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτά, κανένας φόνος στην άσφαλτο δεν είναι αποδεκτός. Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα, είναι δολοφονίες με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Η ταχύτητα σκοτώνει, 30 χλμ/ώρα στις πόλεις, 110 χλμ/ώρα στις εθνικές οδούς τώρα! Μαζί εκεί, μ’ ένα λουλούδι γι’ αυτούς που χάθηκαν και με την οργή μας γι’ αυτούς που το προκάλεσαν» καταλήγει ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Αλέκου Κρητικού από το σύλλογο «SOS τροχαία εγκλήματα»

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο-σοκ: Η στιγμή που το Smart σπέρνει το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη

Ρoή Ειδήσεων