ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Χανιά για τον Νίκο Ρωμανό

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Χανιά για τον Νίκο Ρωμανό

Στο πλευρό του 21χρονου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στέκονται φορείς, συλλογικότητες και πολίτες στην Κρήτη.

Στα Χανιά, από τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής (5/12/2014) αρκετοί πολίτες «ένωσαν» τις φωνές τους υπέρ του αιτήματος Ρωμανού, πραγματοποιώντας δύο συγκεντρώσεις, μια στην Δημοτική Αγορά την οποία διοργανώνει το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών και μια δεύτερη με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς έχει τοποθετηθεί μικροφωνική και ακούγονται συνθήματα συμπαράστασης στον 21χρονο απεργό πείνας.

Στις 20:15 το απόγευμα, περίπου 300 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

Συγκεντρώσεις και πορείες το Σάββατο

Το απόγευμα του Σαββάτου (6/12), θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις και στις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ως ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, μέλη συλλογικοτήτων έχουν καταλάβει τα Δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τις τρεις γυναίκες κρατούμενες στην φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου πραγματοποιούν αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ενώνοντας τη φωνή τους με το ευρύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.

Και στο νησί της Κρήτης, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις