ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς γιατρό λόγω διαδικτύου χωριό της Ηλείας

Χωρίς γιατρό λόγω διαδικτύου χωριό της Ηλείας

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι Ηλείας εξαιτίας της αδυναμία πρόσβασης στο Διαδίκτυο και την έλλειψη σύνδεσης στο Αγροτικό Ιατρείο.

Δεν πρόκειται για κάποιο ορεινό χωριό όπου η σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη αλλά για ένα χωριό λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Γαστούνης. Οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου είναι αναγκασμένοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ακόμη και για συνταγογράφηση, αφού για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πρόσβαση στον Ίντερνετ.

Μπορεί να ακούγεται απλό για ορισμένους να μεταβαίνουν οι κάτοικοι στη Γαστούνη αλλά για αρκετούς αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία και κυρίως για τους ηλικιωμένους κατοίκους του Λευκοχωρίου που δεν έχουν μεταφορικό μέσο και πρέπει να πηγαίνουν πριν ξημερώσει στο Κ.Υ Γαστούνης για να στηθούν στην ουρά για συνταγογράφηση!

Σύμφωνα με πλήροφορίες του protinews.gr το Τοπικό Συμβούλιο έθεσε το πρόβλημα στον Δήμο Πηνειού, οι απαντήσεις ωστόσο που πήρε ήταν αόριστες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου να μην έχουν καμία επίσκεψη γιατρού, έστω και μία φορά την εβδομάδα όπως συμβαίνει στα περισσότερα χωριά του Δήμου.

Ακόμη κι όταν επισκεπτόταν το χωριό αγροτικός ιατρός η συνταγογράφηση ήταν αδύνατη, καθώς το σύστημα απαιτεί η διαδικασία να γίνεται ηλεκτρονικά.

Σχετικές ειδήσεις