ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα του μνημονίου: Παιδιά τρώνε από τα σκουπίδια (pics)

Η Ελλάδα του μνημονίου: Παιδιά τρώνε από τα σκουπίδια (pics)

Σε κάδο απορριμμάτων σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης γευμάτιζε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/1/2015) μια μητέρα με ανήλικα παιδιά, αφού πρώτα αναζήτησαν τροφή εντός του κάδου. 

Πρόκειται για μια γυναίκα Ρομά και μικρά παιδιά τα οποία συνήθως επαιτούν στα φανάρια της πόλης και σε καταστήματα εστίασης.

Το θέαμα αν και δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, προκαλεί ανατριχίλα, και έντονο προβληματισμό μιας και τα τελευταία χρόνια τα αντίστοιχα περιστατικά πληθαίνουν διαρκώς. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ρακοσυλλέκτες εντοπίζονται σε περιφέρονται από κάδο σε κάδο μέσα στην πόλη της Ξάνθης, αναζητώντας στα σκουπίδια αντικείμενα που θα μεταπωλήσουν, ή ακόμη και φαγώσιμη ύλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ανήλικα παιδιά, ένα αγοράκι και δύο κοριτσάκια, κυριολεκτικά βουτούσαν μέσα στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται κοντά σε καταστήματα φρούτων και τροφίμων στην Πλατεία Ελευθερίας εντοπίζοντας υπολείμματα τροφής τα οποία στη συνέχεια μαζί με την μεσήλικη γυναίκα, κατανάλωναν στα σκαλοπάτια οικίσκου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης που βρίσκεται στην περιοχή.

Όπως ήταν φυσικό το θλιβερό θέαμα κέντρισε τα βλέμματα των περαστικών, ενώ μητέρα και παιδιά αποχώρησαν μόνο αφότου είχαν ήδη εξερευνήσει όλους τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Πηγή: thrakitoday.com