ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Κρέμασαν τον 9χρονο συμμαθητή τους στην μπασκέτα

Λέσβος: Κρέμασαν τον 9χρονο συμμαθητή τους στην μπασκέτα

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε μια χήρα μητέρα με 4 παιδιά για το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στον αύλειο χώρο σχολείου, σε χωριό του Πλωμαρίου την περασμένη Πέμπτη (22/1/2015).

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, οι συμμαθητές του τον... κρέμασαν στην μπασκέτα του σχολείου και τον κουνούσαν. Παρά τις φωνές και τις εκκλήσεις του 9χρονου μαθητή να τον κατεβάσουν γιατί πονούσε, ουδείς σταμάτησε το άσχημο «παιχνίδι», ούτε καν οι δάσκαλοι, όπως διαβεβαιώνει η μητέρα.

Αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του παιδιού, με εξαρθρώσεις και κάταγμα. Η μητέρα το μετέφερε στο Κέντρο υγείας Πλωμαρίου και στο Βοστάνειο και στα δύο του χέρια έχουν μπει σε νάρθηκα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Δημοκράτης η μητέρα θέτει το εύλογο ερώτημα, που θα το έκανε ο καθένας: πού ήταν οι δάσκαλοι, πού ήταν ο διευθυντής, πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος- εποπτεία και να μην διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών στον χώρο του εκπαιδευτηρίου;

Η μητέρα που φροντίζει άλλα 3 ανήλικα, κάνει λόγο και για περιπτώσεις παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο και χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης, αλλά δυστυχώς βρίσκονται στις τάξεις με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το λόγο έχει η Δ/νση Α/θμιας εκπαίδευσης αλλά και η Περιφερειακή Δ/νση , τόσο για την ευθύνη των εκπαιδευτικών όσο και για τον τρόπο διαχωρισμού των παιδιών, βάσει δεδομένων και ελέγχων- διαπιστώσεων γνωματεύσεων από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκράτης τελικά είναι άγνωστο αν η μητέρα θα προχωρήσει σε μηνύσεις, δεδομένου ότι αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η υγεία του παιδιού της και η αποκατάσταση μετά τον τραυματισμό, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια «είχα ένα ζωηρό και ατίθασο παιδί και τώρα έχω ένα ανάπηρο παιδί».

Πηγή: lesvospost.com