ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα σκουπίδια

Τρίπολη: Ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα σκουπίδια

Αντιπροσωπεία κατοίκων της Τρίπολης κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, για τα σκουπίδια που έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη τους.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες επέδωσαν το ψήφισμά τους και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον οποίο κάλεσαν να αναλάβει δράση και σε συντονισμό με τη δημοτική αρχή να απομακρύνουν τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στους δρόμους της πόλης εδώ και δυόμισι μήνες καθώς δεν υπάρχει χώρος για να εναποθετηθούν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κ. Τατούλης ξεκαθάρισε στην αντιπροσωπεία των πολιτών ότι η Περιφέρεια έχει την ευθύνη της ολοκληρωμένης και όχι της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών, η οποία ανήκει στο Δήμο.

Υπογράμμισε πάντως ότι εφόσον ο Δήμος βρει λύση, η περιφερειακή αρχή θα βοηθήσει με τις υπηρεσίες και του πόρους της.

Λίγο αργότερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με γραπτή δήλωσή του, κάλεσε τη δημοτική Αρχή της πόλης «να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα».

Αναλυτικά ο κ. Τατουλης αναφέρει:

«Τελείωσαν τα ψέματα. Η δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα.

Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να βρουν λύση να ομολογήσουν ευθέως την αδυναμία τους και να εξουσιοδοτήσουν άλλο φορέα.

Οι πολίτες της Τρίπολης πληρώνουν κάθε μήνα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για τον συγκεκριμένο σκοπό και δεν επιτρέπεται ο δήμος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προξενούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και δυσφημείται η πόλη».

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων πολιτών μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Τρίπολης, ώστε να υποβάλλει ομαδική μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για το θέμα των σκουπιδιών.

Σχετικές ειδήσεις