ΔΕΗ: Κόψαμε το ρεύμα γιατί η οφειλή ξεπερνά τα 1,3 εκατ. ευρώ

Newsroom Newsroom

ΔΕΗ: Κόψαμε το ρεύμα γιατί η οφειλή ξεπερνά τα 1,3 εκατ. ευρώ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ κάνει λόγο για οφειλές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ που δεν έχει καταβάλει η διαχείριση του κτηρίου όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου, οι οποίες και οδήγησαν την Επιχείρηση να «κατεβάσει» τους διακόπτες.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/04) όταν και διαπιστώθηκε ότι είχε κοπεί το ρεύμα στο κτήριο όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι ενώ το Δημόσιο (και άλλοι ένοικοι) ήταν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών, η διαχείριση του κτιρίου δεν κατέβαλε τα ποσά στη ΔΕΗ και είχε αθετήσει διακανονισμούς που είχαν προηγηθεί.

Η Επιχείρηση διευκρινίζει ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά την καταβολή 120.000 ευρώ που συγκέντρωσαν ορισμένοι ενοικιαστές και επισημαίνει ότι απαιτείται να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια προκειμένου να μην υπαρξει νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το κτηριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων μετρητών, ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ' ονόματι της Διαχείρισης.

Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε Euro1.388.404.

Στο παρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτηριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε.

Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε Euro1.276.476.

Όμως, ο Διαχειριστής του κτηρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε 1.388.404 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος.

Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές 120.000 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved