ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ρεύμα η Εφορία Μεγάλου Πλούτου

Χωρίς ρεύμα η Εφορία Μεγάλου Πλούτου

Με κομμένο το ρεύμα η ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων, γιατί στο κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας που συστεγάζονται γραφεία και άλλων επιχειρήσεων υπάρχουν οφειλές ιδιωτών.

Η ΔΕΗ επιβεβαιώνοντας τη διακοπή του ρεύματος, ξεκαθάρισε ότι για την διακοπή δεν ευθύνεται η δημόσια υπηρεσία αλλά το γεγονός ότι πολλοί από τους ιδιώτες που στεγάζονται στο κτίριο χρωστούν.

«Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το "οκ" σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και πολιτική προϊστάμενος των δύο εφοριών, Νάντια Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη παραδέχθηκε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, κ. Δημήτρης Μασίνας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ για κάθε ενοικιαστή και για το λόγο αυτό ο διαχειριστής συγκεντρώνει τα χρήματα όλων των στεγαζόμενων προκειμένου να πληρώσει την επιχείρηση ηλεκτρισμού, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα η οφειλή να ανέρχεται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.
«Το Δημόσιο δεν έχει καμία οφειλή», υπογράμμισε ο κ. Μασίνας.

Σχετικές ειδήσεις