ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το δρόμο καρμανιόλα

Σέρρες: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το δρόμο καρμανιόλα

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από όλο το νομό Σερρών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οδικό δίκτυο στον δήμο Σιντικής.

Οι μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν στο δήμο Σιδηροκάστρου, άναψαν τις μηχανές τους και ξεκίνησαν μία πρωτότυπη πορεία διαμαρτυρίας σε όλη την περιφερειακή οδό, από τη γέφυρα του Στρυμόνα έξω από το Σιδηρόκαστρο, μέχρι την Καστανούσα και το Πετρίτσι, στον αυτοκινητόδρομο 25.

Οι λόγοι που ώθησαν τους μοτοσικλετιστές να προβούν σε διαμαρτυρία είναι ο «κατεστραμμένος» σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτίδη, περιφερειακός δρόμος που όπως αναφέρει «έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ καθημερινά Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες παθαίνουν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές».

«Είναι η τέταρτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που γίνεται, για το οδικό δίκτυο της περιοχής, από του κατοίκους του δήμου Σιντικής. Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε αυθόρμητα από τους μοτοσικλετιστές του δήμου και μέσα σε λίγη ώρα ανταποκρίθηκαν όλοι οι Σερραίοι» δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Η επισκευή του οδοστρώματος του συγκεκριμένου οδικού άξονα ,που θυμίζει πλέον «σουρωτήρι» ,κοστίζει σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής περίπου 4.000.000 ευρώ, ενώ η πλήρης αποκατάσταση του φτάνει τα 17.000.000.

«Ο δρόμος , που κρύβει παγίδες θανάτου, είναι πλέον σε πλήρη εγκατάλειψη και χρειάζεται άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαθέσει τα κονδύλια προκειμένου ή να επισκευαστεί ή να γίνει εκ νέου από την αρχή» δήλωσε ο Φώτης Δομουχτσίδης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός χρησιμοποιείται καθημερινά και από βαρέα οχήματα που εισέρχονται από τη γείτονα χώρα και επιλέγουν τον περιφερειακό άξονα του δήμου Σιντικής για να μειώσουν τη χιλιομετρική απόσταση Προμαχώνα Κιλκίς.

Σχετικές ειδήσεις