ΕΛΛΑΔΑ

Η AVAAZ μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες και πρόσφυγες σε Κω και Λέρο

Η AVAAZ μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες και πρόσφυγες σε Κω και Λέρο

Είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στα νησιά της Κω και της Λέρου, διανεμήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή (20-21/6), από τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης AVAAZ σε συνεργασία με τις τοπικές κινήσεις αλληλεγγύης που υπάρχουν στα δύο νησιά.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο, με δωρεές των μελών της οργάνωσης και διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που βρίσκονται στα δύο νησιά, τα οποία είναι από τα νησιά που από τις αρχές του χρόνου έχουν δεχθεί μεγάλο όγκο παράτυπων μεταναστών.

Διανεμήθηκαν συγκεκριμένα 2.000 υπνόσακοι και χίλιες συσκευασίες με ατομικά είδη υγιεινής, με την συνεργασία των μελών των κινήσεων αλληλεγγύης.

«Η οργάνωση AVAAZ συγκέντρωσε αυτά τα είδη από μικρο-δωρεές μέσω διαδικτύου», όπως τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής Σπύρος Λημναίος αναφερόμενος στην παγκόσμια και πολύπλευρη κινητοποίηση της οργάνωσης, η οποία επικεντρώνει την δραστηριότητά της στην προσφυγική κρίση και στο μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με ψήφισμά τους, 300.000 μέλη της οργάνωσης από όλο τον κόσμο ζητούν από τους υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει και παράλληλα να προχωρήσουν σε ίση κατανομή των προσφύγων, στις χώρες της Ε.Ε.

«Ζητάμε από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε επίσης ο κ. Λημναίος.

Την ανάγκη να υπάρξουν υποδομές για την φιλοξενία των προσφύγων που φθάνουν στα νησιά, τόνισε εκ μέρους του δικτύου αλληλεγγύης Λέρου η Ματίνα Κατσίβελη, τονίζοντας ότι από τις αρχές του χρόνου στο νησί της Λέρου έχουν αποβιβαστεί 4.350 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα προβλήματα φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, τα αντιμετωπίζουν σχεδόν σε 24ωρη βάση τα μέλη του δικτύου αλληλεγγύης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και κυρίως την Αστυνομία και το Λιμενικό.

«Υπάρχουν πολλές και άμεσες ανάγκες» τόνισε η κ. Κατσίβελη, επισημαίνοντας όμως ότι η κοινωνία είναι αλληλέγγυα στην προσπάθεια που καταβάλλεται, δεδομένου μάλιστα ότι το Δίκτυο Αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία έχουν ανάγκη οι μετανάστες.

Τους εθελοντές της οργάνωσης AVAAZ υποδέχθηκε στο λιμάνι της Λέρου και ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος επεσήμαινε ότι ο δήμος προσπαθεί και αυτός με κάθε τρόπο να βοηθήσει τις αρχές και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και το μέγεθός του δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει οι άλλες χώρες της Ευρώπης», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ. Κόλιας, επισημαίνοντας την ανάγκη να κατανεμηθούν σε κάθε χώρα της Ευρώπης οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην περιοχή μας.

Σχετικές ειδήσεις