ΕΛΛΑΔΑ

Αγ. Νικόλαος: Κότερο Σαουδάραβα προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα - Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Αγ. Νικόλαος: Κότερο Σαουδάραβα προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα - Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε ένα κότερο ενός Σαουδάραβα το οποίο «έδεσε» στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου το βράδυ του Σαββάτου (26/9), περίπου στις 22.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, όταν οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν τη δημιουργία πετρελαιοκηλίδας, δίπλα στην πιο κεντρική παραλία του Αγίου Νικολάου, έσπευσαν να ειδοποιήσουν το Λιμενικό.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον καθαρισμό του λιμανιού με ειδικά φίλτρα και δίχτυα.

Την διαβεβαίωση ότι δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα μόλυνσης μετά και την επιχείρηση καθαρισμού του καυσίμου έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Φαρσάρης

«Οι παραλίες μας είναι καθαρές και οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν το μπάνιο τους από το πρωί» υπογραμμίζει ο κ. Φαρσάρης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα πάει το παραμικρό κατάλοιπο ρύπανσης στην παραλία της Μαρίνας, βάλαμε το φράγμα που φαίνεται στις φωτογραφίες».

Σύμφωνα με τον κ. Φαρσάρη ο ιδιοκτήτης του σκάφους που προκάλεσε τη «ζημιά» επικοινώνησε ήδη με το λιμενικό και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει όλο το κόστος για την κινητοποίηση και τον καθαρισμό. Μάλιστα αν δεν το πράξει αυτό και δεν εμφανιστεί, όπως δεσμεύτηκε, τις επόμενες ημέρες, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα λιμάνια όλης της χώρας.

πηγή: cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις