ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Τραγωδία με προσφυγόπουλο μόλις έξι μηνών που έχασε τη ζωή του

Λέσβος: Τραγωδία με προσφυγόπουλο μόλις έξι μηνών που έχασε τη ζωή του

Από τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής αναμένεται να γίνει γνωστός ο λόγος που έχασε τη ζωή του ένα βρέφος μόλις έξι μηνών, τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/12), στονκαταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, στηΛέσβο.

Το μωρό, διέμενε με τη συριακής καταγωγής οικογένειά του, η οποία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στο Καρά Τεπέ, όταν -σύμφωνα με τους γονείς- παρουσίασε πρόβλημα στην αναπνοή του ενώ κοιμόταν.

Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του καταυλισμού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ξεκίνησαν από τη γιατρό του καταυλισμού, συνεχίστηκαν από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ αλλά και από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Οι οικογένεια του άτυχου βρέφους διέμενε στο Καρά Τεπέ αφού προηγουμένως παρέμειναν επί σχεδόν δυο μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωστό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν.

Τα αίτια του θανάτου του βρέφους θα προσδιοριστούν αργότερα μέσα στη μέρα από τη νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί.

Σχετικές ειδήσεις