ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ελαιώνα σήμερα για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες, η πολυβραβευμένη ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Στον Ελαιώνα σήμερα για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες, η πολυβραβευμένη ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, θα επισκεφθεί σήμερα (05/01) το μεσημέρι, η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Διάσημη τόσο για τις υποκριτικές της ικανότητες (για τις οποίες έχει βραβευθεί πολλές φορές) όσο και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, η 78χρονη Βανέσα Ρεντγκρέιβ, εξέφρασε τη θέληση να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με το προσφυγικό, γι' αυτό και θα επισκεφθεί χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στην Αθήνα.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης, η κ. Ρεντγκρέιβ, θα βρεθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί.

Την ηθοποιό θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ενώ παρών στον Ελαιώνα θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Επίσης, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για τους πρόσφυγες, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», της Μιμής Ντενίση.

Αναφερόμενη στην τραγωδία της Σμύρνης, η ηθοποιός έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

Σχετικές ειδήσεις