ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός σε πτήση Αθήνας-Τελ Αβίβ: Ισραηλινοί απαίτησαν να κατέβουν από το αεροπλάνο δυο Παλαιστίνιοι

Χαμός σε πτήση Αθήνας-Τελ Αβίβ: Ισραηλινοί απαίτησαν να κατέβουν από το αεροπλάνο δυο Παλαιστίνιοι

Δεν είχε προηγούμενο το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, σε πτήση της Aegean, που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κάποιοι Ισραηλινοί επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την πτήση της Aegean, αρνήθηκαν να κάτσουν στις θέσεις τους, κατηγορώντας δυο Παλαιστίνιους πως ήταν τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροπλάνου άργησε να αντιληφθεί το περιστατικό με αποτέλεσμα τα αίματα να έχουν ανάψει και οι δυο παλαιστίνιοι να δέχονται κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Οι δυο παλαιστίνιοι μετά τον πανικό που προκλήθηκε απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους από το πλήρωμα του αεροπλάνου, ενώ ο Ισραηλινοί που τους κατηγορούσαν για τρομοκράτες ζήτησαν μάλιστα να γίνει έλεγχος και στις αποσκευές τους.

Όπως ανέφεραν τα μέλη τoυ πληρώματος της Aegean, «Μια ομάδα Ισραηλινών ζήτησε επίμονα, να ελεγχθούν δυο επιβάτες, για λόγους ασφαλείας. Αν και είναι ατυχές το γεγονός ότι οι δυο επιβάτες, έπεσαν θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης, ο πιλότος, σκεπτόμενος πως πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των επιβατών και της πτήσης, ένιωσε υποχρεωμένος να καθυστερήσει την πτήση, να καλέσει την αστυνομία, ώστε να ελεγχθούν οι ταυτότητες και τα χαρτιά των δυο επιβαών».

Τα χαρτιά των δυο Παλαιστινίων ελέγχθηκαν, βρέθηκαν εντάξει, όμως μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων αντέδρασε, παρά το γεγονός πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις από το πλήρωμα, και απαιτήθηκε η απομάκρυνση των δυο «τρομοκρατών». Τελικά στους δυο Παλαιστίνιους, προσφέρθηκε κατάλυμα σε ξενοδοχείο για το βράδυ και εισιτήριο για πτήση προς Τελ Αβίβ την επόμενη μέρα.

Εκπρόσωπος της Aegean είπε στον Independent, πως η ίδια προσφορά έγινε σε οποιονδήποτε επιβάτη δεν ένιωθε την ασφάλεια να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς όμως το δωρεάν εισιτήριο της επόμενης μέρας. «Το επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση για περίπου δυο ώρες, είναι ένα ατυχές γεγονός. Είναι όμως ευτυχές, το ότι οι δυο Παλαιστίνιοι, δέχτηκαν να συνεργαστούν και να πετάξουν με άλλη πτήση, την επόμενη μέρα».

Η ανακοίνωση της Aegean για το περιστατικό:

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων η AEGEAN ενημερώνει ότι στην προγραμματισμένη πτήση Α3 928 από Αθήνα προς Τελ Αβίβ, στις 3 Ιανουαρίου 2016, εκφράστηκε από αριθμό Ισραηλινών επιβατών ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία για δύο Ισραηλινούς συνεπιβάτες τους. Η εταιρεία προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία.

Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους.

Σχετικές ειδήσεις