ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Συλλαλητήριο, απεργίες και καταλήψεις από την ΑΔΕΔΥ

Ασφαλιστικό: Συλλαλητήριο, απεργίες και καταλήψεις από την ΑΔΕΔΥ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες «απαντούν» στην ελληνική πρόταση για το νέο ασφαλιστικό οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, στις 12.00 το μεσημέρι, , ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού στη σύσκεψη με συνδικαλιστικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και οργανώσεις συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ της ΕΣΕΕ, της ΕΣΗΕΑ, του ΤΕΕ, του Δικτύου Συνταξιούχων, αποφασίστηκε, εκτός από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων