ΕΛΛΑΔΑ

Βούλγαρος υπουργός στα μπλόκα των αγροτών «το αποτέλεσμα από την απεργία σας φαίνεται»

Βούλγαρος υπουργός στα μπλόκα των αγροτών «το αποτέλεσμα από την απεργία σας φαίνεται»

«Είμαι ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας και λέγομαι Ιβάιλο Μοσκόφσκι,σέβομαι τα δικαιώματά σας να πετύχετε αυτά που θέλετε» είπε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας στους αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα ζητώντας τους να ανοίξουν το δρόμο ώστε να διέρχονται οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών.

«Αρχικά εξαρτάται από σας να επιτρέψετε να βοηθήσουμε τους οδηγούς, να τους τροφοδοτήσουμε με νερά, τρόφιμα. Αν δεν μπορεί η Ελλάδα,εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω επίσης να κάνουμε μια κατάσταση να αφήνετε κάποιες ώρες τα αυτοκίνητα να περνάνε. Ξέρω ότι παίρνετε δύσκολες αποφάσεις αλλά πρέπει να αφήνετε κάποιες ώρες τα αυτοκίνητα να περνάνε»είπε το υπουργός Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι και συνέχισε

«Η ουρά είναι 10 χιλιόμετρα. Σίγουρα αυτά που κάνετε έχουν αποτέλεσμα και ακούγεστε σε όλη την Ευρώπη, το να συνεχίσετε είναι σίγουρα δικό σας θέμα, σας παρακαλώ όμως να αφήσετε τα φορτηγά να περνάνε κάποιες ώρες γιατί αν οι ουρές γίνουν 20 χιλιόμετρα δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε άλλο την κατάσταση και κανείς δε θέλει να οδηγηθούμε στα άκρα.Το αποτέλεσμα από την απεργία σας φαίνεται. Οι μεταφορείς έχουν πολύ μεγάλες ζημιές και δεν είναι μόνο βουλγάρικες εταιρείες αλλά και τσέχικες και ρουμάνικες και από Πολωνία και Αυστρία»

Απο την μεριά τους οι αγρότες του δήλωσαν «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανένα αλλά είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει.Είμαστε διαλλακτικοί. Όπως είδατε πριν λίγο απεγκλωβίσαμε τις νταλίκες και τις αφήσαμε να περάσουν τα σύνορα».

Οι αγρότες αναφέρθηκαν και στο θέμα της διατροφής των εγκλωβισμένων οδηγών που έχουν μείνει με τις νταλίκες τους στον Προμαχώνα λέγοντας ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Σερρών και με τους δήμους.

Λίγο αποχωρήσει ο Βούλγαρος υπουργός υπογράμμισε «Το πρόβλημα δεν πρέπει να μεταφέρεται σε γειτονικές χώρες. Σας ευχαριστώ, θα ξαναέρθω σίγουρα και εμείς είμαστε φιλόξενοι. Θα σας παρακαλέσω, όταν έχετε ενημέρωση για τα μπλόκα να ενημερώνετε και το νομάρχη μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πότε τα αυτοκίνητα μπορούν να περνάνε.

Σχετικές ειδήσεις