ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διημερίδα της «Ανοιχτής Πόλης» για την τοπική αυτοδιοικηση

Θεσσαλονίκη: Διημερίδα της «Ανοιχτής Πόλης» για την τοπική αυτοδιοικηση

Με στόχο να αναδειχτούν, να καταγραφούν, να αξιολογηθούν και να ιεραρχηθούν τα κοινά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε χθες, Σάββατο (20/02/2016) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης διημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», με θέμα: «Συζητάμε για μια σύγχρονη ριζοσπαστική τοπική αυτοδιοίκηση».

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως όλοι οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τις ιδέες τους, θα βοηθήσουν και θα συμπληρώσουν «τους άξονες, τα οράματά μας, τις προτάσεις μας για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πόλης και των πολιτών».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια χαιρετισμού στάθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη μητροπολιτικής διοίκησης για να προχωρήσουν σημαντικά θέματα στην πόλη, όπως επίσης και στα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία.

Χαιρετισμό, επίσης, στην έναρξη της διημερίδας απηύθυναν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις