ΕΛΛΑΔΑ

«Ασφυξία» στο λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 5.700 πρόσφυγες και μετανάστες

«Ασφυξία» στο λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 5.700 πρόσφυγες και μετανάστες

Οι ροές από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι ελάχιστες αλλά το λιμάνι του Πειραιά ασφυκτιά από χιλιάδες κόσμου που περαμένει εκεί, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να κατευθυνθεί προς την Ειδομένη.

Το πρωί της Τετάρτης (30/03) κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue star 2" από τα Δωδεκάνησα , χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κανένα πρόσφυγα ή μετανάστη.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται έως σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονταισε 5.745.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού φτάνουν τις 1.100, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε από σήμερα Τετάρτη να υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιείται για ποιον λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά.

Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1300 ατόμων.

Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

Σχετικές ειδήσεις