Ειδομένη: Στα όριά τους οι κάτοικοι, έκλεισαν τη γέφυρα του Αξιού

Νewsbomb

Ειδομένη: Στα όριά τους οι κάτοικοι, έκλεισαν τη γέφυρα του Αξιού

Η μη εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα (02/04) το πρωί κινητοποίηση στη γέφυρα του Αξιού.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν τη γέφυρα στο ρεύμα προς Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Λίγο αργότερα, η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία.

Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο 722 όπου έφτασαν χθες διακόσιοι περίπου πρόσφυγες από τα Γιάννενα.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι όλοι οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο 722, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του κέντρου».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved