ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» ταξιτζήδων σε λιμάνια και αεροδρόμια

«Μπλόκο» ταξιτζήδων σε λιμάνια και αεροδρόμια
Το μεγάλο θύμα της κόντρας Ραγκούση - ταξιτζήδων είναι για ακόμα μια φορά ο τουρισμός...

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί. Η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών στο υπουργείο Μεταφορών εξελίχθηκε σε «ναυάγιο» και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Οι ταξιτζήδες αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με τα πράγματα να γίνονται πλέον επικίνδυνα. Το μεγάλο θύμα της κόντρας Ραγκούση - ταξιτζήδων είναι για ακόμα μια φορά ο τουρισμός.

Σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί της κατέλαβαν το αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην διεξαγωγή των δρομολογίων ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό. Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.

Στο Ηράκλειο, ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης την οποία κατέλαβαν.

Αποκλεισμένο από το πρωί και το λιμάνι της Πάτρας από ιδιοκτήτες ταξί της πόλης.

Μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης" πραγματοποίησαν οι αυτοκινητιστές στα Χανιά. Κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, έφτασαν στο αεροδρόμιο όπου και παρέμειναν χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων και επιβατών.

Χθες βράδυ στην Κέρκυρα εξαγριωμένοι αυτοκινητιστές έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 150 άτομα, έσπασαν την πόρτα των γραφείων και προκάλεσαν φθορές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.