ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχερός» Αύγουστος …

«Βροχερός» Αύγουστος …
Τρίτη ημέρα του Αυγούστου και ήδη ο καιρός μας τα έχει κάνει λίγο…

Τρίτη ημέρα του Αυγούστου και ήδη ο καιρός μας τα έχει κάνει λίγο… μούσκεμα! Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει λίγες παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.