ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα από τους «κομάντο» του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Πρόστιμα από τους «κομάντο» του ΙΚΑ ΕΤΑΜ
Πρόστιμα ύψους 2.293.500 ευρώ έχουν επιβληθεί από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου…

Πρόστιμα ύψους 2.293.500 ευρώ έχουν επιβληθεί από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 διενεργήθηκαν από την ΕΥΠΕΑ 2.957 έλεγχοι επιχειρήσεων, με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Ένα επιπλέον μέτρο για την συμμόρφωση των εργοδοτών που παρανομούν αποτελεί η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου στους εργοδότες οι οποίοι είναι υπότροποι.

Κλιμάκια της υπηρεσίας επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα με ελέγχους κύρια των εποχιακών επιχειρήσεων (εστιατόρια - μπαρ - κλαμπ - καφετέριες - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία - τουριστικά λεωφορεία - θαλάσσια σπορ - εκμ/ση ομπρελοκαθισμάτων - τουριστικά γραφεία), επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους αναπόγραφους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όλους τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες την ορθή τήρησή του για αποφυγή των συνεπειών του Νόμου.