ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες
Ενισχυμένο το μελτέμι στο Αιγαίο...

Υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα 25 Αυγούστου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και το απόγευμα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 και πιθανώς κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 Μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους θυελώδεις.

Στα βόρεια βορειοανατολικοί οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.