ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κηρύττει «πόλεμο» στο νόμο-πλαίσιο

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κηρύττει «πόλεμο» στο νόμο-πλαίσιο
Την έντονη αντίδραση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη ΝΔ, έχει προκαλέσει ο νόμος- πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Την έντονη αντίδραση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη ΝΔ, έχει προκαλέσει ο νόμος- πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την απόφαση της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, που πρώτο απ’ όλα τα ΜΜΕ το newsbomb αποκάλυψε και με την οποία καταδικάζονται οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας, και η ΔΑΠ επικρίνει τους βουλευτές, που υπερψήφισαν το νόμο, λέγοντας ότι επιχειρούν να βγάλουν από τη μέση το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που δηλώνει ότι θα αντισταθεί στις αλλαγές με κάθε τρόπο και μέσο, κατηγορεί την υπουργό πως προσπαθεί να χτίσει πολιτική καριέρα πάνω σε ένα νόμο, ο οποίος βάζει ταφόπλακα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την κριτική της «γαλάζιας» παράταξης δεν ξεφεύγει και η αποκαλούμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» στην οποία καταλογίζει λάθη και παθογένειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Μετά την ψήφιση του νόμου - πλαισίου από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, κάποιοι ήδη πανηγυρίζουν. Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε το γιατί. Πανηγυρίζουν, όχι βέβαια γιατί ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος και αγάπησαν τα ΑΕΙ της χώρας μας. Ζητωκραυγάζουν διότι το πιο ζωντανό, το πιο δυναμικό, το πιο «ενοχλητικό» κομμάτι της κοινωνίας βγαίνει από τη μέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Εκεί όπου η φωνή των νέων ήταν και παραμένει δυνατή.

Αυτοί που με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έκαναν παιχνίδια με τα λεφτά του ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, αγόραζαν υποβρύχια αξίας δισεκατομμυρίων που έγερναν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, δημιουργούσαν σχέσεις «στοργής» με εταιρείες τύπου Siemens, επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη του παραεμπορίου και το μαράζωμα των επιχειρήσεων νόμιμου εμπορίου, παρέδωσαν αμαχητί το κέντρο της Πρωτεύουσας στους εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, εκτόξευσαν την ανεργία αγγίζοντας το 17% και συστηματικά οδήγησαν στα χέρια του δυνάστη που λέγεται Δ.Ν.Τ. την χώρα μας, ετοιμάζονται για άλλη μια ληστρική επίθεση.

Αυτή την φορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, συντεταγμένα, με μεθοδικότητα και δεξιοτεχνία που θα ζήλευε και ο καλύτερος χειρούργος, παπαγαλάκια ανεξαρτήτως χρώματος και κομματικών αποχρώσεων ετοίμαζαν την πλήρη αποδόμηση των ελληνικών Ιδρυμάτων και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ώστε να περάσει νύχτα, εν μέσω θέρους, ο αντιδημοκρατικός αυτός νόμος – πλαίσιο .

Ένα νομοσχέδιο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταφόπλακα στην ιστορία των ΤΕΙ, που τα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω καθώς τους αφαιρεί μία σειρά ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών που έχουν κερδηθεί με τους Νόμους 2916/01 και 3549/07, τα διαχωρίζει ξεκάθαρα από τα Πανεπιστήμια με όρους υποτιμητικούς, επιτρέπει την εισαγωγή χιλιάδων αποφοίτων ΙΕΚ την ώρα που ακόμα και σήμερα εκκρεμεί η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πολλές ειδικότητες ΤΕΙ λόγω του συντεχνιακού εκβιασμού των επιμελητηρίων, εκμηδενίζει την «ενοχλητική» εκπροσώπηση των σπουδαστών, επιβάλει εξαντλητικά όρια σπουδών που εξωθούν τους σπουδαστές στην αποχώρησή τους από τα Ιδρύματα χωρίς λήψη πτυχίου και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων τα οδηγεί σε τέλμα.

Το νομοσχέδιο πάνω στο οποίο προσπαθεί να χτίσει την προσωπική της πολιτική καριέρα η Υπουργός, θα έχει την τύχη όλων των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία γιατί πολύ απλά δεν αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα των Ιδρυμάτων και οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από αυτούς που ζουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αυτά.

Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κόστος ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος αυτός που μας θυσιάζει στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων και της συναίνεσης. Άλλωστε εμείς σαν νέοι δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά. Μας τα έχουν στερήσει πριν από μας για μας.

Η γενιά μας βαρέθηκε να ανέχεται τις παθογένειες, τα λάθη και τις παραλείψεις της γενιάς του πολυτεχνείου. Ως εδώ!