ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού (video)

Μυτιλήνη: Οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού (video)

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται δεμένο το αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες.

Στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (12/1) οι πρώτοι 40 μετανάστες και πρόσφυγες, στο σύνολο τους άνδρες από τον καταυλισμό της Μόριας, επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Κάποιοι από αυτούς όταν τους ανακοινώθηκε ότι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν στο πλοίο συγκεκριμένη ώρα και να διανυκτερεύουν σε αυτό, εξεδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Από την άλλη μεριά κάποιοι άλλοι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς φοβούνται μήπως αυτό αποπλεύσει και τους πάρει από το νησί. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως όσα άτομα επιβιβάστηκαν μετά από λίγο κατέβηκαν από το πλοίο.

Κι ενώ αναμένεται η μεταφορά άλλων 40 προσφύγων και μεταναστών διάχυτη είναι η εντύπωση της καθυστέρησης της υλοποίησης του προγράμματος της φιλοξενίας στο πλοίο έως και 500 από τους διαμένοντες σε σκηνές στον καταυλισμό της Μόριας.

Αυτό σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλεται κυρίως στη διστακτικότητα των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων να απομακρυνθούν από εκεί όπου διαμένουν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες όπου επικρατούν.

Στην όλη κατάσταση συντείνει και η φημολογία ότι επιβιβαζόμενοι στο πλοίο θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Ρoή Ειδήσεων