ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Εντατικοποιούνται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα - Μπλόκα σε κομβικά σημεία

Μπλόκα αγροτών: Εντατικοποιούνται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα - Μπλόκα σε κομβικά σημεία

Μπλόκα αγροτών 2017: «Καζάνι» που βράζει είναι ο αγροτικός κόσμος - Εντατικοποιούνται σήμερα Τετάρτη (25/1) οι κινητοποιήσεις των αγροτών με αποκλεισμούς κομβικών σημείων - Τι αποφάσεις αναμένεται να λάβουν τα συντονιστικά για τα μελλοντικά μπλόκα.

Οι αγρότες εντατικοποιώντας τις κινητοποιήσεις τους είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν και σήμερα Τετάρτη (25/1) όπως και χθες, την νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου από τις 17:00 έως τις 19:00.

Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα μπλόκα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.Χθες το βράδυ σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία

Στη συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από σήμερα, Τετάρτη (25/1) κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο για κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή (27/1) στις 17:00 το απόγευμα στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε ετοιμότητα και απόλυτα συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Λάρισα: Μπλόκα και σήμερα στη νέα εθνική οδό

Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι της 20:00.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα ενώ στις κινητοποιήσεις μπαίνουν σήμερα και οι αγρότες από το Δαμάσι με αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης.

Άρτα: Απκλεισμένος ο κόμβος της Ιονίας Οδού

Τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από τη Δευτέρα το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας.

Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Η τροχαία εξακολουθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, χθες το απόγευμα το μπλόκο ενισχύθηκε με κτηνοτρόφους και αγρότες.

Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ σήμερα αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.

Αίγιο: Δίωρος αποκλεισμός της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών

Σε δίωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών προχώρησαν οι αγρότες του Αιγίου στην Αχαΐα ενώ το ίδιο θα κάνουν σήμερα και αύριο από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα οπότε και θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση και την μορφή των κινητοποιήσεων.

Μπλόκα και στην Κρήτη

Στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για περίπου δέκα λεπτά, παρέμειναν και χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης απηύθηναν κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Διαβάστε επίσης: Μπλόκα αγροτών: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Πού υπάρχουν μπλόκα

Σχετικές ειδήσεις