ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο πιστολίδι και σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο Καματερό

Άγριο πιστολίδι και σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο Καματερό

Σκηνές «φαρ ουέστ» εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/03) σε σούπερ μάρκετ του Καματερού.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΥΕ»

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 17:45 το απόγευμα του Σαββάτου. Πελάτες και υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ «πάγωσαν» όταν ένας άνδρας με την απειλή όπλου «μπούκαρε» στο κατάστημα και, αφού άρπαξε μια υπάλληλο από τον λαιμό, την απείλησε, προκειμένου να του δώσει χρήματα.

Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός... όλοι άρχισαν να τρέχουν στο δεύτερο όροφο του καταστήματος, ενώ ο δράστης συνέχισε να κρατά απειλητικά την κοπέλα. Μία υπάλληλος του καταστήματος, ωστόσο, κατάφερε να πατήσει το μπουτόν του συναγερμού, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Κι ενώ ο ένοπλος βρισκόταν στα ταμεία, προσπαθώντας να βρει τρόπο να βγει από το σούπερ μάρκετ, η όμηρος του, με απίστευτη ψυχραιμία κατάφερε να δραπετεύσει από τα χέρια του. Εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησαν οι ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξυ ενός αστυνομικού και του ληστή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν έξι με επτά πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραυματιστεί και να συλληφθεί από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά την διάρκεια της ληστείας ίσως να υπήρχε και συνεργός ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Ο τραυματισμένος δράστης μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς έφερε βαριά τραύματα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για Έλληνα περίπου 40 ετών.

Βίντεο με την μεταφορά του δράστη στο ασθενοφόρο

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Τα δραματικά λόγια των αστυνομικών που άνοιξαν πυρ

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη ληστεία είδε το φως της δημοσιότητας.

Έχουν περάσει λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την ένοπλη ληστεία και οι αστυνομικοί με ανατριχιαστικό τρόπο ζητούν απεγνωσμένα ασθενοφόρο για τον βαριά τραυματισμένο δράστη από το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

«Δεχθήκαμε Ε23 (πυροβολισμούς), δεν είχαμε άλλη επιλογή, μας σημάδευε με κάλυψη με όμηρο» διαβιβάζει ο αστυνομικός προς το κέντρο, αφού έχει δεχθεί τα συγχαρητήρια από τον προϊστάμενο του τμήματος.

Έτσι εξουδετέρωσε η αστυνομία τον δράστη

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξαν οι δυο αστυνομικοί που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο της ληστείας.

Οι αστυνομικοί με χειρουργικές κινήσεις κατάφεραν να αφοπλίσουν τον δράστη, πυροβολώντας τον και ενώ είχε ήδη αρπάξει μια γυναίκα με σκοπό να την χρησιμοποιήσει ως «ασπίδα προστασίας».

Τα πυρά των αστυνομικών βρήκαν με ακρίβεια στόχο και ο δράστης έπεσε στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ, αφήνοντας παράλληλα και την νεαρή κοπέλα που έζησε στιγμές τρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, δυο αστυνομικοί (ο ένας ντυμένος με πολιτικά) εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος στο Καματερό, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στον πρώτο όροφο κατάσταση ομηρίας με τον δράστη να έχει περιορίσει πολλούς ανθρώπους, ανάμεσα τους και παιδιά.

Οι αστυνομικοί προσέγγισαν τον δράστη έχοντας οπτική επαφή και ενώ κρατούσε όμηρο μια νεαρή κοπέλα της οποία χρησιμοποιούσε το σώμα ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ο δράστης αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς άνοιξε πυρ και τότε μια με ακρίβεια ο ένας από τους δυο αστυνομικούς άνοιξε πυρ βρίσκοντας τον στόχο και ρίχνοντας τον δράστη τραυματισμένο στο πάτωμα του καταστήματος, ενώ η κοπέλα ασφαλής έτρεξε προς την πλευρά των αστυνομικών.

Σχετικές ειδήσεις