ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο κουδούνι χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς

Πρώτο κουδούνι χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας...

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας.

Ωστόσο τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περίπου 1,3 εκατ. μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πάρα πολλά, καθώς ελλείψει σχολικών βιβλίων κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, DVD και με τη βοήθεια του Ιντερνέτ.

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όσο το δυνατό γρηγορότερα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.

Στις νησιωτικές περιοχές το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων θα αντιμετωπιστεί άμεσα και μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου θα καλυφθούν όλα τα κενά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μέχρι τέλος Οκτωβρίου υπολογίζεται να φθάσουν όλα τα σχολικά βιβλία.

Παράλληλα προβλήματα αναμένονται και από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Από το υπουργείο Παιδείας σημειώνουν πως με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς υπάρχουν προβλήματα σε έμψυχο δυναμικό, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται.

«Οι δυσκολίες αυτές είναι σίγουρο ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη, έγκαιρη δράση των διευθυντών εκπαίδευσης, των διευθυντών των σχολείων και βέβαια χάρη στην εμπειρία και την υπευθυνότητα του δασκάλου της κάθε τάξης, του καθηγητή κάθε τμήματος».

Στις οδηγίες αντιμετώπισης των προβλημάτων περιλαμβάνει την αξιοποίηση των περισσευμάτων των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών και την επιστροφή των παλαιοτέρων βιβλίων.