ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 26χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 26χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στον Εύοσμο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 26χρονος «πρωταγωνιστής» του αιματηρού επεισοδίου που εκτυλίχθηκε αργά το μεσημέρι στον Εύοσμο και συνοδεύτηκε από πυροβολισμούς και καταδίωξη, σηκώνοντας στο «πόδι» τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, με υπηρεσιακό όπλο που άρπαξε νωρίτερα από αστυνομικό του αστυνομικού τμήματος Ευόσμου, ο ίδιος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε, όταν αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον εγκλώβισαν στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου της Μαιάνδρου - σημείο που έμεινε κλειστό για λίγη ώρα στο ρεύμα κυκλοφορίας που κατευθύνεται δυτικά.

Το χρονικό της υπόθεσης που θυμίζει ταινία αστυνομικής δράσης, ξεκίνησε γύρω στις 2 παρά δέκα μετά το μεσημέρι, όταν ο 26χρονος Ρομά επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ευόσμου, προκειμένου να δώσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εις βάρος του για διάφορα αδικήματα, όπως ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κ.ά.

Για λόγους που ερευνώνται, φαίνεται ότι ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον σκοπό του αστυνομικού τμήματος. Ακολούθησε μεταξύ τους συμπλοκή, κατά την οποία ο 26χρονος αφαίρεσε το υπηρεσιακό όπλο του φρουρού. Αφού πυροβόλησε για εκφοβισμό - μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων πολιτών - ο 26χρονος επιβιβάστηκε στη συνέχεια σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, και στην προσπάθειά του να διαφύγει κινήθηκε προς την Περιφερειακή Οδό, όπου όμως λίγα λεπτά αργότερα εγκλωβίστηκε από αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.

Στη θέα τους, ο νεαρός άνδρας - σύμφωνα με την Αστυνομία - έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ επί τόπου κλήθηκε και η πυροσβεστική.

Το περιστατικό ερευνάται από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης που επιχειρούν να φωτίσουν κάθε πτυχή του.

Σχετικές ειδήσεις