ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Σε ύφεση η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Η φωτιάξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/07) σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη.

Η φωτιά, η οποία πλέον βρίσκεται σε ύφεση, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αν και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι κάνουν το έργο της κατάσβεσής της ιδιαίτερα δύσκολο.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος συμμετέχουν 2 αεροσκάφη Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα 06:00 της 14-07-2017 έως 06:00 της 15-07-2017 εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιχειρούν ακόμα στις πυρκαγιές της Ζακύνθου, στο Ζευγολατιό Κορινθίας και στην περιοχή Σφηνάρι στο Καστέλι Χανίων, όπου οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορίνθου, Έβρου, Λασιθίου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ιθάκη, Παξοί, Θάσο, Σαμοθράκη, Χίο, Ψαρά, Λέσβο, Σάμος, Ικαρία, Σκύρο, Πάτμο, Λειψοί, Αρκοί, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.


Σχετικές ειδήσεις