ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Αγία Άννα

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Αγία Άννα

Δασική έκταση με πουρνάρια και δέντρα κατακαίει η φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στηνΕύβοια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γιώργος Κωστόπουλος, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα του Σαββάτου (29/7).

Όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος, καρποφόρησε η δράση κυρίως των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς λόγω της εξαιρετικά δύσβατης περιοχής ήταν αδύνατο να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μία υδροφόρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο Πετζετέλ και δύο ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν και περισσότεροι από 25 εθελοντές από τα γύρω χωριά της περιοχής, οι οποίοι με μπουλντόζες κάνουν ζώνες αντιπυρικής προστασίας και προσπαθούν με οχήματά τους να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ, η αντιδήμαρχος Λίμνης Αγίας Άννας Ελένη Γεωργάκαινα ανέφερε πως οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από τους Αμέλαντες «αλλά δεν κινδυνεύει το χωριό επειδή επικρατεί άπνοια».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από χθες από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις