ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη: «Η τύχη του είναι στα δικά του χέρια»

Υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη: «Η τύχη του είναι στα δικά του χέρια»

Στα χέρια του ίδιου του Μιχάλη Λεμπιδάκη είναι πλέον η τύχη του, όπως εκτιμά ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ, που έχει πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση του κρητικού επιχειρηματία.

Η συγκεκριμένη πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», δηλώνει σχετικά: «Είναι πλέον στο χέρι του ίδιου του θύματος να πείσει τους απαγωγείς του ότι πράγματι δεν υπάρχει το τεράστιο ποσό που ζητούν ως λύτρα για την απελευθέρωσή του. Είναι μαζί τους πέντε μήνες και πλέον είναι βέβαιο ότι και οι δράστες ξέρουν με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν. Ελπίζουμε να τους πείσει δίνοντάς τους όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις ότι η οικογένειά του είναι αδύνατον να βρει 50 εκατ. ευρώ».

Η υπόθεση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, μετά την νέα περίοδο απόλυτης σιωπής από πλευράς των απαγωγέων, καθώς ήδη έχουν περάσει 35 ημέρες από τις τελευταίες επαφές που είχαν με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι απαγωγείς είχαν προετοιμαστεί για πολύ μακρά περίοδο κράτησης του θύματός τους, κάτι που είχαν υπονοήσει σε μήνυμά τους προς την οικογένεια Λεμπιδάκη όπου ανέφεραν: «εσείς μαζέψτε τα λεφτά, εμείς δεν βιαζόμαστε». Κατά δεύτερον, οι απαγωγείς ήθελαν να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, αδιαφορώντας για την καθυστέρηση καταβολής των λύτρων.

Σε ιδιόχειρο σημείωμά του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε γράψει ότι είναι καλά και ζητούσε από τον πατέρα και τον αδελφό του να συνεργαστούν πλήρως με τους απαγωγείς του. «Κάντε ό,τι μπορείτε για να τελειώσει! Δεν αντέχω άλλο...» φέρεται να είχε γράψει ο επιχειρηματίας, ζητώντας από την οικογένειά του να βάλει τέλος στον εφιάλτη που ζει.

Σχετικές ειδήσεις