ΕΛΛΑΔΑ

Μητσιάς - Καραμπέτη: «Μαγική» βραδιά στο άλσος της Νέας Σμύρνης!

Μητσιάς - Καραμπέτη: «Μαγική» βραδιά στο άλσος της Νέας Σμύρνης!

Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 31 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.

Το φετινό πολιτιστικό ραντεβού περιλαμβάνει μια σειρά επιλεγμένων εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλους όσοι αναζητούν την ποιότητα στην τέχνη και τον πολιτισμό. Σημαντικές παραστάσεις από θεατρικές σκηνές αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Θέατρο Τέχνης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Ζουγανέλης, τραγουδιστές που αγαπά η νεολαία, όπως ο Πάνος Μουζουράκης και ο Γιάννης Κότσιρας, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιερώματα στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης που κορυφώνονται με το μεγάλο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης- Historic Run, Τρέχοντας στην Ιστορία- στις 8 Οκτωβρίου.

ΜΑΡΚΟΣ 2

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γι’αυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το χαμηλό αντίτιμο των 8 ευρώ- 5 ευρώ για δημότες και κατοίκους- ενώ υπάρχουν και αρκετές δωρεάν παραστάσεις».

Όπως μας εξηγεί ο κ. Χατζατουριάν, φέτος για πρώτη φορά, θέλοντας να τιμήσει το ενδιαφέρον του κοινού που συνεχίζεται αδιάλειπτα επί σχεδόν δύο δεκαετίες, «πήραμε μια μεγάλη απόφαση –για την υλοποίηση της οποίας απαιτήθηκε αρκετός χρόνος και προσωπική προσπάθεια- να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με παραγωγές αποκλειστικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αφιερωμένες στα 95 Χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης». Εδώ και 18 χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής, μετατρέποντας το Αλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από 80000 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις, όπως η «Μήδεια» του Ευριπίδη (22/9) από το Θέατρο Τέχνης, με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τη Θεοδώρα Τζήμου και το Γεράσιμο Γεννατά, αλλά και παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό το χειμώνα όπως το «Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ» (13/9), με το Θανάση Αλευρά, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ και τη συμμετοχή της εξαιρετικής Ελένας Ροδά και το «Για όνομα» (7/9), σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Χρηστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου τον Αντώνη Λουδάρο και το Φάνη Μουρατίδη, καθώς επίσης και την πολύ καλή παράσταση «Το δάνειο» (21/9) από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Στις φετινές Ιωνικές Γιορτές θα δούμε επίσης συναυλίες από μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Ελένη Βιτάλη (25/9), ο Γιάννης Κότσιρας (18/9), ο Πάνος Μουζουράκης (15/9), ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με το Γιάννη Ζουγανέλη (8/9), ενώ ξεχωρίζουν το μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα» (14/9) με το Μανώλη Μητσιά και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, αλλά και το Αφιέρωμα στον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου (24/9), με τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Κώστα Θωμαϊδη, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

ΜΑΡΚΟΣ 3

Ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας και η μεγάλη συναυλία Αφιέρωμα στο Δημήτρη Λάγιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, με το Δώρο Δημοσθένους, την Ειρήνη Καραγιάννη, την Ελισσάβετ Καρατζόλη, την Υακίνθη Λάγιου και το Χρήστο Θηβαίο. Στο Αφιέρωμα συμμετέχουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας και η Μικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Φέτος στο πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχει συμπεριληφθεί ειδική ενότητα αφιερωμένη στα 95 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, με σπουδαίες παραστάσεις, όπως η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (20/9), με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» (16/9), με τη Χριστίνα Αλεξανιάν και το «Γκιαούρ Ισμήρ» (1/10) με τον Αντώνη Κρόμπα. Τα δύο τελευταία αποτελούν αποκλειστικά παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί και φέτος πλήθος δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, ενώ θα υπάρξουν παράλληλες προβολές σημαντικών ταινιών του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου στο Αλσος Νέας Σμύρνης, από τις 4 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ θα πέσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία», ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που φέτος θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου 2017, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πνεύματος. Σημειώνεται ότι φέτος θα γίνεται ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων από τις 31 Αυγούστου, μέσω του site www.ticket365.gr, καθώς επίσης και στα ταμεία του Θεάτρου στο Αλσος Νέας Σμύρνης (9.00-14.00 και 18.00-22.00) και του Θεάτρου Αλίκη.

Σχετικές ειδήσεις