ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει αύριο η αυλαία του Φεστιβάλ σκέιτ στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει αύριο η αυλαία του Φεστιβάλ σκέιτ στη Θεσσαλονίκη

Επτά φύλλα ξύλου ενώνονται μεταξύ τους, φτιάχνουν μια σανίδα και δημιουργούν τρόπους έκφρασης και ψυχαγωγίας στην σύγχρονη αστική κουλτούρα.

«7PLY project» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και η ονομασία του προέρχεται από τον πιο διαδεδομένο τρόπο κατασκευής της σανίδας του skate (7ply construction), όπου επτά ξύλα ενώνονται με κόλλα. Η έναρξη του Φεστιβάλ, που υλοποιείται από την Propaganda Rollin co και ανήκει στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων, θα γίνει αύριο, Κυριακή 1 Οκτωβρίου με διαγωνισμό skate στο Skate Park του δήμου Πανοράματος και γκράφιτι περιμετρικά από τις ράμπες.

Στις 2 Οκτωβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζεται έκθεση έργων τέχνης πάνω σε σανίδες του skate, στην οποία συμμετέχουν και οι ειδικά προσκεκλημένοι Γάλλοι καλλιτέχνες Kevin Métallier και Julien Deniau, οι οποίοι πέρα από τα έργα που θα παρουσιάσουν στην ομαδική έκθεση, θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια, εξηγώντας τη δική τους τεχνική. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια χορού hip hop, street dance και παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και το 7PLY project θα μεταφερθεί στο Πάρκο της Γαλλίας, απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα στηθεί μια γιορτή της κουλτούρας του skateboard με μουσική και εκπλήξεις.

Σχετικές ειδήσεις