ΕΛΛΑΔΑ

Στην αντεπίθεση οι αστυνομικοί κατά Τόσκα: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής

Στην αντεπίθεση οι αστυνομικοί κατά Τόσκα: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τόσκα στη ΓΑΔΑ και την κριτική που άσκησε στους αξιωματικούς της αστυνομίας για μειωμένα αντανακλαστικά στις επιθέσεις με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής και στις καταστροφές καταστημάτων στην Ερμού, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. άφησε με τη σειρά του αιχμές κατά του πολιτικού του προϊστάμενου.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, αναφερόμενος στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίαιων επιθέσεων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, τόνισε πως «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Ξέρει το ρόλο του. Όμως, πρέπει να αναλογίζεται τι έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο Γρηγόρης Γερακαράκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο της Πολιτείας μετά τη σύλληψη, κάποιες φορές, των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων».

«Δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη -δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος- με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ανοχή. Με αυτό τον τρόπο, είτε με δόλο είτε όχι, υπερασπίζονται αυτούς τους κυρίους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις