ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με αγγελία πρόσληψης ατόμου στη Βουλή

Σάλος με αγγελία πρόσληψης ατόμου στη Βουλή

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υποσχόταν ένας άνδρας, ο οποίος ανήρτησε στο Διαδίκτυο αγγελία πρόσληψης. Γιατί, ωστόσο, σήμανε συναγερμός στις Αρχές;

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή διαδικτυακή αγγελία σχετικά με πρόσληψη ατόμου σε πολιτικό γραφείο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με καθήκοντα γραμματέα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου ανήρτησε την εν λόγω ψευδή αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν βιογραφικά σημειώματα και λοιπά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail).

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι η ψευδής αγγελία είχε αναρτηθεί και παρέμεινε ενεργή από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ από τον ίδιο χρήστη, κατά το έτος 2016, είχε δημοσιευθεί παρόμοιας μορφής αγγελία, η οποία αφορούσε πρόσληψη ατόμου με καθήκοντα γραμματέα, σε ιδιωτικό ιατρείο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.