ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: «Βάρβαρο έθιμο» το σούβλισμα αρνιών

Μίκης Θεοδωράκης: «Βάρβαρο έθιμο» το σούβλισμα αρνιών

Mε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα σήμερα, Πέμπτη (29/03/2018) ο γνωστό μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ζητά – με αφορμή τις ημέρες τουΠάσχα– να σταματήσει το «βάρβαρο έθιμο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της σφαγής των αμνοεριφίων.

«Πλησιάζει και πάλι το Πάσχα. Πλησιάζουν οι μέρες της αθρόας σφαγής αθώων ζώων χάριν ενός βάρβαρου 'εθίμου' που θα έπρεπε να έχει προ πολλού εκλείψει», αναφέρει στο κείμενό του, επισημαίνοντας όμως πως «βεβαίως αυτή είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος».

Αναφερόμενος στα περιστατικά κακοποίησης ζώων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για «περιστατικά φριχτά που "λογικά" δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους».

«Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας;», διερωτάται και απαντά: «Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη!».

«Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής έως εντελώς απούσα. Ενώ θα έπρεπε να είναι παρούσα όχι μόνο κατασταλτικά αλλά πρώτα απ’ όλα παρέχοντας την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ από την νηπιακή ακόμα ηλικία. Αν βεβαίως θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε κάποτε οριστικά από αυτή την ‘εθνική μας ντροπή’», σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης και αναφέρεται στην προσφορά των ζωόφιλων «που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους και από το υστέρημά τους κάνουν ό,τι μπορούν».

«Και φυσικά κανείς υπεύθυνος δεν μιλά για τα σφαγεία (που ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα), για τα πειράματα, για την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος σε όλο το περιβάλλον του», παρατηρεί και καταλήγει υπογραμμίζοντας:

«Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι. Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι!», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το Μίκη Θεοδωράκη

Σχετικές ειδήσεις