ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του σεκιουριτά για την υπεξαίρεση – μαμούθ

Κρήτη: Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του σεκιουριτά για την υπεξαίρεση – μαμούθ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης του σεκιουριτά που υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας όπου εργαζόταν αλλά και από ΑΤΜ τραπεζών.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει την Τρίτη (29/5) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο δύο από τους δικηγόρους των αντιδίκων δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2019.

Στο εδώλιο θα κάθονταν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης και άλλα τρία άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος υπάλληλος της γνωστής εταιρίας σεκιούριτι του Ηρακλείου, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που του είχε ανατεθεί κατάφερε να αποσπάσει σε διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου μετρητά ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015 όταν ο κατηγορούμενος άρπαξε από το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας περισσότερα από 500.000 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί. Στη συνέχεια όπως αποδείχθηκε, σε ενάμιση χρόνο αποσπούσε τμηματικά χρήματα από τα ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορα σημεία της Κρήτης, καθώς είχε καταφέρει να παραβιάζει τις ειδικές θήκες όπου αποθηκεύονται τα χαρτονομίσματα χωρίς να αφήνει ίχνη.

Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του είχε ισχυριστεί στις αρχές πως προέβη στην ενέργεια αυτή καθώς είχε πέσει θύμα τοκογλύφων που απειλούσαν τον ίδιο αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του.