ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Πληροφορίες για 10 νεκρούς: Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Ραφήνας

Φωτιά - Πληροφορίες για 10 νεκρούς: Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Ραφήνας

Φωτιά τώρα:Εθνική τραγωδία - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική - Πληροφορίες για 10 νεκρούς - Ανασύρουν νεκρούς από το λιμάνι της Ραφήνας - Συγκλονιστικέ εικόνες από το σημείο - Αναζητούν ανθρώπους μέσα στα σκάφη - Γιγαντιαία επιχείρηση για τον επαγκλωβισμό τους - Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών - 56 οι τραυματίες

Εθνική τραγωδία. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, πρόκειται για πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας. Δύο ακόμα απανθρακωμένα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, τα οποία αποτελούν και τον επίσημο απολογισμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δεν διέψευσε την ύπαρξη κι άλλων θυμάτων όμως σημείωσε πως επισήμως δεν μπορεί να μιλήσει για μεγαλύτερο αριθμό έως ότου τα σώματά τους να μεταφερθούν στο «Σισμανόγλειο».

Δύο παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ βρίσκονται δύο παιδιά και δύο ηλικιωμένοι.

56 εγκαυματίες - Οι 11 σε σοβαρή κατάσταση

Τουλάχιστον 56 είναι οι εγκαυματίες, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, με τους 11 εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Είκοσι ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά, στην Ραφήνα, στην Νέα Μάκρη και στο Κόκκινο Λιμανάκι. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε πως ασθενοφόρα έχουν παραλάβει δύο απανθρακωμένα πτώματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Συγκλονιστικές εικόνες στη Ραφήνα - Αναζητούν τους ανθρώπους μέσα στα σκάφη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά αλλά και σκάφη του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από τη μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

rafi

Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ανασύρονται είναι και κάποιοι νεκροί, αυξάνοντας συνεχώς τον τραγικό απολογισμό.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Βίντεο ντοκουμέντο: Πλοία διασώζουν κόσμο από τη θάλασσα της Ραφήνας

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

rafinaneo2

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα

Μεγάλες είναι οι μέχρι τώρα καταστροφές από τη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07/2018) σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής. Κλειστή παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και ο Προαστιακός ενώ στο σημείο συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Από τη φωτιά δεκάδες σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ

Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης και όχι στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, αρκετοί πολίτες είχαν απευθυνθεί στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες εξαιτίας της φωτιάς.

«Παρακαλούνται οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “108” και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας