ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κινέτα - ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση στη Δυτική Αττική - Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά Κινέτα - ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση στη Δυτική Αττική - Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά τώρα:Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/7), στις 12:03, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 Α/Φ Canadair CL-415, 1 Α/Φ Canadair CL-215, 2 Ε/Π CH-47 Chinook, 3 Ε/Π Sikorsky S-64 και 2 Ε/Π Super Puma του ΠΣ.

Στο συμβάν επιχειρούν πλέον 68 οχήματα, 160 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης και από τις ένοπλες δυνάμεις τρία μηχανήματα έργου.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι κλειστές η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39Ο έως το 57Ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής.

Παράλληλα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης. Ωστόσο, η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη λόγω της φωτιάς.

Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Από τη φωτιά, δεκάδες σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή καθώς ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.