ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μαρτυρία – σοκ από το Μάτι: «Μαμά, δεν μπορώ να πάρω ανάσα»

Νέα μαρτυρία – σοκ από το Μάτι: «Μαμά, δεν μπορώ να πάρω ανάσα»

Φωτιά Αττική: Δέκα ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής, νέες μαρτυρίες έρχονται στο «φως» από τους ανθρώπους που έζησαν την κόλαση, αλλά κατάφεραν να επιζήσουν.

Μέσα στην κόλαση έγινε το θαύμα

Η Κατερίνα Σγούρα πάλεψε με τις φλόγες μαζί με τον πατέρα της και διηγείται την δική της ιστορία και όσα έζησε τις τραγικές εκείνες ώρες. Μέσα στα αποκαΐδια και τις στάχτες, έγινε ένα θαύμα, όπως λέει χαρακτηριστικά, που της δίνει την ελπίδα να συνεχίσει…

Όπως περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέβηκε στο σπίτι της στον τέταρτο όροφο, αλλά οι φλόγες ήταν πιο ψηλά. «Τότε ουρλιάζω ‘’φεύγουμε τώρα!’’», λέει αρχίζοντας την περιγραφή της για το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας.

Ο πατέρας της γνώριζε για τη φωτιά στο Νέο Βουτζά, αλλά δεν πίστευε ότι θα φτάσει στο Μάτι τόσο γρήγορα.

«Στις 18:40 πέσαμε στο νερό. Ο ήλιος ήταν ψηλά, αλλά ήταν νύχτα για εμάς. Μπαίνουμε στη θάλασσα μέχρι το λαιμό για να βάζουμε γρήγορα τα κεφάλια μας μέσα γιατί πεταγόντουσαν καυτά κουκουνάρια πάνω μας που ήταν σαν πυροτεχνήματα. Βλέπω έναν κύριο δίπλα μου να κρατάει ένα μωρό που είνα το γνωστό μωρό που έχασε τη ζωή του, με τα πόδια του καμμένα», συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή της.

«Δίπλα μου είναι μια κοπέλα νομίζω τη λενε Μαργαρίτα που τρέμει. "Μπορώ να κάνω κάτι;", ρωτάω και ένας διασώστης μου λέει μην την ακουμπάς, η πλάτη της είναι καμμένη ολόκληρη. Είναι μπροστά στα πόδια μου ένα κοριτσάκι που όπως άκουσα να τη φωνάζει η μητέρα της την έλεγαν Δωροθέα. Έλεγε συνεχεια στη μητέρα της "μαμά θέλω να φύγουμε, μαμά θέλω να πάω σπίτι, μαμά δεν μπορώ να πάρω ανάσα"», συνεχίζει η κυρία Σγούρα.

«Μετά από λίγο ακούγεται μια φωνή αντρική "Δωροθέα". Ήταν ο μπαμπάς της που είχε κατέβει στην παραλία με τα πόδια, δεν ξέρω από πού. Και με το που ακούγεται αυτό αρχίζει να τσιρίζει η μικρή "μπαμπά". Η επανένωση της οικογένειας, ο άνθρωπος πρέπει να τους είχε ξεγραμμένους, εκείνη την ώρα μέσα στην κόλαση ήταν θαύμα», προσθέτει.

«Για όσους έφυγαν θέλω να πω να βγουν στο φως και να βρουν το δρόμο τους. Θέλω να ευχηθώ για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω, κάποια στιγμή να βρουν την γαλήνη στην ψυχή τους», καταλήγει η κυρία Κατερίνα που έζησε την κόλαση.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι διάλογοι των αστυνομικών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς